• Lerpyttervej 50, 7700 Thisted

Igang med Taekwondo

igang med taekwondo

For dig som vil prøve Taekwondo!

Det bedste du kan gøre, er finde noget “løst” tøj frem, som du kan bevæge dig frit i. Kik under “træning” og find det hold, der passer til din alders gruppe, og så er du mere end velkommen til at dukke op – måske bare for at se på, men det bedste er dog selv at deltage for at få et indtryk af sporten. Man kan prøve 3 gange gratis inden man skal melde sig ind.

Er Taekwondo en farlig sport?

Nej, Taekwondo er ikke en farlig sport. Hvis du sammenligner Taekwondo med fx fodbold og håndbold er skaderne minimale og den daglige træning giver dig smidighed og så får du styrke og hurtighed.

Hvem kan dyrke Taekwondo?

I princippet kan alle dyrke Taekwondo, men i Sun-Do har vi en minimumsalder på 4 år. I den anden ende kan nævnes personer der er startet i en alder 50 år eller derover, og senere har opnået at få det sorte bælte.

Hvad koster det?

Den information kan du på siden Tilmeld her hvor du også klarer selve tilmeldingen.

Skal jeg have noget udstyr?

Til at starte med er der ingen krav til noget bestemt udstyr du skal blot træne i noget tøj du kan bevæge dig frit i. Klubben kræver først at du har en dobog (taekwondo-dragt) når du skal til den første graduering (bælte prøve).

Hold

Mon (4-8 år)
Vi har i nogle år med stor succes kørt et “mini-put” Taekwondo hold, som har navnet “Mon-Hold”. Det er et tiltag, som er lavet i samarbejde med Dansk Idræts-forbund, så de helt små nu også har mulighed for at være sociale sammen med andre børn omkring en aktiv sport.

Træningen er opbygget ved et specielt bæltesystem til netop denne aldersgruppe og det tilhørende pensum lægger netop vægt på at børnene skal lære de forskellige teknikker gennem leg. Børnene kan igennem dette helt specielle bæltesystem opnå følelsen af succes, da det ikke er muligt for dem at dumpe til bælteprøverne.

Vi er med i projektet “Den gode Taekwondoklub for børn” under Dansk Taekwodo Forbund.

Juniorholdet (9-15 år)
Børneholdet indeholder mange af de samme teknikker og øvelser som hos de voksne, men der tages hensyn til at det er børn der instrueres, så derfor indgår der også sjov og leg. Træningen er målrettet børn, så de lærer Taekwondo, mens de samtidigt udvikler sig socialt, personligt og kropsligt.

Voksenholdet (16-? år)
Dette er et blandet hold, hvor der er nybegyndere, og tidligere Taekwondo udøvere. Træningen foregår i et tempo hvor der tages hensyn til den enkelte udøver, og hvor øvede såvel som nybegyndere føler sig tilgodeset på sit niveau.

Træningen består groft set af fire elementer:

Teknik:
Grundteknikkerne er hjørnestenen i Taekwondo. Man lærer forskellige stande, blokeringer, slag og spark. Det er også primært disse teknikker man skal vise til graduering (bælte prøve).

Kamp:
Taekwondo er en af de få kampsportsgrene som er med ved OL. Der kæmpes på et afmærket areal, og man er iført beskyttelses udstyr. Alle kan være med til træningen, men det er friviligt om man vil deltage i stævner.

Selvforsvar:
Der ligges stor vægt på at selvforsvarstræningen bliver så realistisk som muligt.Derfor bruges der kun de mest effektive teknikker, som er så tæt på virkeligheden som muligt.

Kondition/Styrke:
Under selve træningen er man fysisk meget aktiv, så ens kondition vil med garanti blive bedre. Der kræves dog ingen fysiske forudsætninger for at starte til Taekwondo, da formen, styrken og smidigheden nok skal komme med tiden.